بهینه‌سازی کیفیت میوه فلفل دلمه‌ای سبز در انبار توسط کاربرد قبل از برداشت کلریدکلسیم و بسته‌بندی با فیلم سلوفان

نوع مقاله: مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانش آموخته کارشناسی ارشد باغبانی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران

2 گروه باغبانی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران

چکیده

به منظور کاهش ضایعات میوه فلفل دلمه‌ای رقم "California Wonder" این آزمایش در دانشگاه ایلام طراحی و اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل محلولپاشی قبل از برداشت کلریدکلسیم 5/0 درصد، بسته‌بندی با سلوفان، محلولپاشی قبل از برداشت کلریدکلسیم 5/0 درصد همراه با بسته‌بندی با پوشش سلوفان(کلسیم+سلوفان) و شاهد (بدون محلولپاشی و پوشش) بود. میوه‌های فلفل دلمه‌ای برای مدت 20 روز در دمای 10 درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی 95-90 درصد نگهداری شدند و در زمان برداشت و همچنین 10 و 20 روز انبارمانی از نظر صفات مختلف مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که با افزایش طول دوره انبارمانی بازارپسندی و کیفیت خوراکی میوه‌ها کاهش یافت، ولی تیمارهای آزمایش باعث حفظ کیفیت و بازارپسندی میوه‌ها طی دوره انبارمانی شدند. در بین تیمارهای آزمایش کاهش وزن در تیمار ترکیبی کلسیم+سلوفان کمتر بود و تغییرات مواد جامد محلول، اسیدیته قابل تیتراسیون، شاخص طعم (نسبت قند به اسید)، رنگدانه کلروفیل و محتوای کارتنوئید در این تیمار نسبت به سایر تیمارها و شاهد کمتر بود. همچنین تیمار ترکیبی کلسیم+سلوفان دارای بازارپسندی، سفتی بافت، ویتامین ث، فنل کل و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی بیشتری نسبت به سایر تیمارها بود، هرچند در برخی موارد اختلاف آن با تیمار محلولپاشی با کلریدکلسیم معنادار نبود. بطورکلی همه‌ی تیمارها باعث حفظ کیفیت میوه فلفل دلمه‌ای پس از برداشت شدند، ولی تیمار ترکیبی کلسیم+سلوفان بهتر از سایر تیمارها باعث حفظ کیفیت این میوه شد. بنابراین استفاده از تیمار ترکیبی کلسیم+سلوفان به عنوان یک روش برای کاهش ضایعات و حفظ کیفیت و بازارپسندی میوه فلفل دلمه‌ای طی دوره انبارمانی و بازاررسانی توصیه می‌گردد.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Optimization of quality of green bell peppers in storage by pre-harvest spraying of calcium chloride and packaging with cellophane film

نویسندگان [English]

  • Meysam Mohammadi 1
  • Orang Khademi 2
1 M.Sc. Alumni (Horticulture), Ilam University, Ilam, Iran
چکیده [English]

In order to reduce losses and preserve the fruit quality of green bell pepper cultivar “California Wonder”, this study was designed by using a factorial experiment on the basic of a completely randomized design at Ilam University. Treatments were consisted of pre-harvest spraying of calcium chloride 0.5% (CaCl2), packaging with cellophane, pre-harvest spraying of CaCl2 0.5% with packing of cellophane (CaCl2+ cellophane) and control (without spraying and cellophane packaging). Fruits were stored at 10°C and relative humidity 90-95 percent for 20 days and characteristics were evaluated at harvest, and after 10 and 20 days storage. Results showed that increasing the storage period decreased marketability and the quality of the fruits, but all treatments preserved the quality and marketability of the fruits over the storage period. Among the treatments, weight losses and variation in total soluble solids (TSS), titratable acidity (TA), taste index (TSS/TA ratio), chlorophyll and carotenoid content were lower under calcium + cellophane treatment than what recorded for other treatments and control. Also, calcium + cellophane combination had higher marketability, texture firmness, vitamin C, total phenol and antioxidant capacity. Although, for some characteristics, the treatment’s effect was not significantly different with pre-harvest spraying of CaCl2 0.5%. Altogether, all treatments preserved the quality of fruits in post-harvest, but the combination of calcium + cellophane was better than other treatments. Therefore, using a combination of calcium + cellophane is recommended as a method for reducing losses and maintaining the quality and marketability of green bell peppers during the storing and marketing.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Marketable
  • Packaging
  • Post-harvest
  • Weight loss

Ahmad, M., Shah, Z., Durrani, J., Chaudhry, M. A. & Khan, E. (1989). Effect of film packaging physicochemical characteristics of blood red oranges during storage at room conditions. Pak. J. Agri. Rese., 10, 66-73.
-Antonio, P., Salvator, D., Agabbio, S. & Giovanni, C. (1996). Effect of packaging and coating on fruit quality changes of loguat during three cold storage regimes. Hort. scince, 10(3),120-125.
-Ashornejad, M. & Ghasemnejad, M. (2012). Effect of packaging with cellophane and cold storage on quality and shelf life of Japanese Medlar fruit. Nutri. Scie. and Food Tech., 7(2):95-375. (in Farsi)
-Bosland, P. W. & Votova, E. J. (2000). Pepper: vegetable and spice capsicums. CABI Publishing, Walling ford, UK, 1, 14-23.
-Capdeville, G. D., Maffia, L. A., Finger, F. L. & Bastists, U. G. (2003). Gray mold severity and vase life of rose buds after pulsing with citric acid, salicylic acid, calcium sulfate, sucrose and silver thiosulfate. Phytopathology. 28, 380-385.
-Conway, W.S., Sams, C.E. & Hickey, K.D. (2002). Pre-and Postharvest Calcium Treatment of Apple Fruit and its Effect on Quality, Acta Hort. 594-600.
-Ding C K, Chachin K, Ueda Y, Imahori Y and Wang C Y (2002). Modified atmosphere packaging maintains postharvest quality of loquat fruit. Post. Bio. and Tech., 24, 341-348.
-Heaney, R. P. (2000). Calcium, dairy products and osteoporosis. J. of the American College of Nutrition, 21, 239-244.
-Lima, L.C.O. (1990). Quality and cell wall components of Anna and Granny smith apples treated with heat, calcium and ethylene. Hort. Scince, 115(6), 954-958.
-Miliauskas, G., Venskutonis, P. R. & Van Beek, T. A. (2004). Screening of radical scavenging activity of some medicinal and aromatic plant extracts. Food Chemistry, 85, 231-237.
-Mohammadi, M., Khademi, O., Saidi, M. & Bazgir, M. (2016), Postharvest quality preservation and control of fungal rot sweet pepper using chitosan edible coating. J. of plant process and function, 5(16), 17-26. (in Farsi)
-Mohammadi, Saidi, M., Rajaei, M & Lal, V. (2017), Effect of white willow aqueous extract and cellophane coating on control of pathogenic agents and quality of apricot in storage. J. of Food Research, 27(4): 49-60. (in Farsi)
-Mo, Y.,Gong, D., Liang, G., Han, R., Xie, J. & Li, W. (2008). Enhanced preservation effects of sugar apple fruits by salicylic acid treatment during post-harvest storage. Food Agriculture, 88, 2693-2699.
-Nyanjage, M.O., Nyalala, S.P.O., Illa, A.O., Mugo, B.W., Limbe, A.E. & Valimu, E.M. (2005). Extending post-harvest life of sweet pepper (Capsicum annum L. “California Wonder”) with modified atmosphere packaging and storage temperature. Agric. Trop. et Subtrop., 38, 28-34.
-Ramana, T.V.R., Neeta, B.G. & Khlana, K.S. (2011). Effect of postharvest treatments and storage temperatures on the quqlity and shelf life of sweet pepper (Capsicum annum L.). Scientia Hort., 132, 18-26.
-Rao, T.V.R.; Gol, N.B. & Shah, K.K. (2012). Effect of postharvest treatments on the quality sweet pepper 

(Capsicum annum L.)., Scientia Horticulturae, 133, 119-127.
-Rimm, E.B., Stampfer, M.J., Ascherio, A., Giovannucci, E., Colditz, G. A. & Willett, W. C. (1993). Vitamin E consumption and the risk of coronary heart disease in men. The New England J. of Medicine, 328, 1450-1456.
-Sakaldas, M.. & Kaynas, K.(2010). Biochemical and quality parameters changes of green sweet bell peppers as affected by different postharvest treatments. African J. of Biotech., 9, 8174-8181.
-Valero, D., Martinez-Romero, D., & Serrano, M, (2002). The role of polyamines in the improvement of the shelf life of fruit. Trends Food Sci. Technol., 13, 228-234.
-Xing, Y., Li, X., Xu, Q., Yun, J., Lu, Y. & Tang, Y. (2011). Effects of chitosan coating enriched with cinnamon oil on qualitative properties of sweet pepper (Capsicum annuum L.). Food Chem., 124, 1443-1450.